Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Gammel bryllupstradisjon med røtter tilbake til Vikingtiden

Gjennom en stilfull, men enkel og verdig seremoni, vil Norheimsmeden Øivind på en symbolsk og samtidig svært realistisk måte, "smi" brudefolket sammen i ekteskapet. Når et brudepar blir "smidd i hymens lenker" er ikke dette et vielsesritual, men en stadfestelse av det løftet brudeparet har gitt hverandre.

Brudefigurer av rent stål er lenket med kjetting til to hjerter som smis sammen til èn enhet. Brud og brudgom holder figurene, mens smeden foretar den praktiske sammensveisingen av hjertene. Dette symboliserer en pakt som er lett å forene, men vond å bryte opp.

Et bryllup er på mange måter en høytidsstund. Ikke bare for brudeparet, men også for deres familie og venner som får ta del i og være med på seremonien.

Brudefolket kan selv velge hvor seremonien skal avvikles. Om det er på hjemstedet, et annet valgt sted, eller i den vakre bygda Fyresdal hvor smeden selv bor.

I 2018 fikk smeden også vigselsrett over hele landet. Ta kontakt ved interesse!

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn